Energiecompensatie

In november en december 2022 heeft ieder huishouden € 190 per maand overheidscompensatie ontvangen. Heeft u voldoende bestedingsruimte en is de korting wel welkom maar niet dringend nodig? Heeft u nog een energiecontract met lage prijzen of een (bijna) energieneutraal huis? 
Geef dan uw Energiekorting (tweemaal € 190) aan degenen die het hard nodig hebben. Stort uw gift op: Noodfonds: NL 36 RABO 0359231632 onder vermelding van “energiecompensatie”. 

U kunt ook uw gift overmaken door onderstaande QR-code te scannen.

Wie zijn wij

Wij zijn vijwilligersorganisaties HulpMaatje Rhenen en het Noodfonds Rhenen. Wij zijn al jaren lang actief voor de burgers van de gemeente Rhenen die minder bedeeld zijn. De bovenliggende doelstelling is om de zelfredzaamheid van de inwoners van de gemeente Rhenen te vergroten op het gebied van financiën, administratie en het zoeken van een baan. Wij bieden hierin zowel voor kortere of langere tijd ondersteuning om de zelfredzaamheid tot stand te brengen. Wij faciliteren deze geef-energie-actie omdat wij de middelen, mogelijkheden en mensen hebben om dit op korte termijn te organiseren en uit te voeren. Wij worden hierin gesteund door de gemeente Rhenen en vele ander organisaties die samenkomen onder de naam: Netwerk tegen armoede.

Wie helpen wij

Burgers van gemeente Rhenen die door de hoge energiekosten (tijdelijk) in betalingsproblemen komt. Wij helpen met uw gift de mensen en gezinnen die dit het meest nodig hebben. Des te meer giften wij ontvangen, des te meer gezinnen kunnen wij helpen.

Hoe helpen wij

Wij zorgen ervoor dat energiecoaches deze gezinnen bezoeken. Op basis van de bevindingen en adviezen verstrekken wij materiele hulp. Wij gaan voor structurele maatregelen die maand in, maand uit voor een lagere energierekening zorgen. In specifieke gevallen kan ook een (deel) van een energienota betaald worden.

Hulp aanvragen

Heeft u zelf onze hulp nodig? Neem contact op met het Noodfonds via de contactpagina op deze website of bel 06-47210888.